Over de stroom volgen

Over de stroom volgen

Terwijl ik dit schrijf zit ik in de coffee company met een verse gemberthee. “In de coffee company thee drinken, dat is raar”, kon ik tot voor kort denken. Vandaag zit er geen enkel oordeel op het feit dat ik gemberthee drink bij de coffee company.

Wat hier aan vooraf ging:

Mireille en ik hadden onze wekelijkse Monday Morning Meeting gehad. Terwijl ik dit schrijf vallen alle M’en mij op en maak ik er M&M Monday Morning meeting van. Too much…. Het was gewoon onze wekelijkse Maandagmorgen-meeting. Wat er bij mij in mijn hoofd met al die M’en gebeurd, is wat vaker in ons hoofd (of onze mind) gebeurd: we maken er meer van dan het is. Daar zit tegelijkertijd de kracht van ons hoofd: onze mind kan er meer van maken dan je voor mogelijk houdt.  We verliezen het contact met onze essentie, onze bron. Ons onbewuste kan ons helpen om contact te maken met onze bron. Ons lichaam (hoofd, hart én buik) is een middel om in contact te komen met wat er onbewust in ons leeft/speelt.

Toen ik vanaf onze locatie, ons kantoor aan de Prinsengracht naar mijn volgende werkplek fietste, wist ik nog niet waar mijn volgende werkplek zou zijn. Ik volg gewoon de stroom. De stroom volgen is iets anders dan doelloos ronddolen. Om de stroom te volgen is het belangrijk dat je ‘aware’ bent en focust. Mijn eerste focus was: fietsen in de richting van IJburg, daar staat mijn huis. Ik had het idee om bij Bagels & Beans op IJburg te gaan zitten. Al fietsend werd ik mij bewust dat ik zin kreeg in een tosti. Ik overwoog om naar huis te gaan. Thuis maak ik lekkere tosti’s. Maar… de oppas zou thuis zijn met de kinderen en de kinderen vragen dan op een of andere manier toch mijn aandacht, dus thuis tosti’s eten was geen optie. Bij de Bagels & Beans vind ik de tosti’s niet lekker, dus die optie viel ook af. Waar hebben ze lekkere tosti’s? Bij Blijburg hadden ze de lekkerste tosti’s ‘ever’, maar Blijbrug is gesloten dus dat is ook geen optie… De Portobello Geitenkaas-tosti bij de Coffee Company is ook wel oké. Zo kwam ik bij de Coffee Company terecht.

In de Coffee Company bestelde ik een Gember thee en een tosti Portobello Geitenkaas. Ik pakte mijn laptop en het dossier van mijn assessment kandidaat en ging deze blog/nieuwsbrief schrijven. “Wat raar! Ik had mij voorgenomen om dat rapport te schrijven en nu ga ik de nieuwsbrief schrijven.” is een gedachte die een paar maanden geleden nog in mijn hoofd op had kunnen poppen en waar ik me in vast had kunnen zetten. Vandaag doe ik dat niet. Ik registreer de gedachte en volg de stroom.

Ik open notities en begin te schrijven aan deze blog/nieuwsbrief. Binnen een half uur is hij klaar.

We vallen vaak samen met onze gedachten en verliezen daardoor het contact met onze bron. Als je contact houdt met je bron, je systeem open houdt en je eigen energiestroom volgt, gaan de dingen met gemak én boek je meer resultaat. In plaats van dat ik aan het eind van de middag  alleen mijn assessment rapport kan afvinken, kan ik  ook (eindelijk) de nieuwsbrief  én een blog afvinken 🙂

Soms zijn we bang, verlegen, boos of voelen we ons rot en kunnen we niet de vinger leggen op de zere plek. We begrijpen niet waar het vandaan komt. Carl Jung heeft in zijn wetenschap aangetoond dat gedragingen gedachten en gevoelens vanuit een diep innerlijk weten tot stand komen. Vaak onbewust. Ze komen tot uiting via archetypes, oerbeelden. Door te beleven komen we in contact met onze archetypes. Archetypes worden zichtbaar door bewust te worden hoe wij ons als individu verhouden tot andere mensen.