Veiligheid is de basis

Veiligheid is de basis

Ik neem je graag mee op reis naar het begin van jouw persoonlijke bestaan. Het begin waar veiligheid en onveiligheid geboren is. Voor je geboorte zwem je heerlijk rond in de baarmoeder. Onbewust word je gevormd, maar daar heb je geen weet van; je bent volledig onbewust. Dan beginnen de weeën, er ontstaat een hoge bijna ondraaglijke druk en pijn. Je moet je wringen door het smalle geboorte kanaal. Je verlaat de warme donkere beschermende baarmoeder en wordt blootgesteld aan kou, licht, geuren, beelden en geluiden. Jij bent geboren, een wonder! In je eerste jaren ontwikkel jij je op een natuurlijke manier, zonder strategieën, business plan of vergaderingen.

Als je geluk hebt word je geboren in een veilige omgeving. In een gezin met ouders die goed voor je zorgen, je voeden, warmhouden, een thuis geven. Bewust en onbewust doe je ervaringen op die jou vormen in gedrag, je doen en laten, je gedachten en je emoties.

Je gaat naar de lagere school een nieuw systeem in je leven, je middelbare school weer een nieuw systeem in je leven, studeren weer een nieuw systeem in je leven, werken weer een nieuw systeem in je leven, wellicht begin je je eigen gezin, een eigen systeem ontstaat. Al deze systemen maken deel uit van het grote systeem. Je neemt mee wat je zelf geleerd hebt uit je eigen familiesysteem (bewust en onbewust) en geeft dat bewust of onbewust door aan anderen die ook weer in hun systeem leven waar jij onderdeel van uit maakt.

Zo zijn er heel veel systemen waar jij onderdeel van uit maakt, bewust of onbewust. Ook jij hebt invloed op anderen en anderen op jou. We zitten met zijn allen in het grote systeem.

Je komt op een punt in je leven waarin je je afvraagt ‘Wie ben ik?’ ‘Wie is die ik?’ ‘Wat is mijn eigen systeem?’ ‘Wat is mijn authentieke, fysieke, mentale en emotionele systeem?’
Je realiseert je dat de natuurlijke ontwikkelingen die plaatsvinden tijdens de zwangerschap en na je geboorte niet zo natuurlijk meer verlopen. Je voelt dat zonder te kunnen duiden wat dat is. Het is alsof er een stem in je leeft die dingen tegen je zegt, je innerlijke criticus. Er is echter nog een stem in je, die is veel liefdevoller en meegaander. Je raakt in de war. Wie heeft er nou gelijk? Je merkt dat je vast gaat zitten, er ontstaan lichamelijke klachten, je reageert heftiger op situaties, bent sneller geïrriteerd, kortaf. Je vraagt je af ‘waar is die Ik gebleven die onbezorgd gelukkig was?’ Welke invloeden van buiten hebben je zo ver weg van je authenticiteit verwijderd dat je ontworteld bent?’ of te wel wat gebeurt er in jou met betrekking tot omstandigheden?

Je begint je eigen zoektocht naar gidsen die jou kunnen begeleiden om weer je natuurlijke aard te vinden. Dat wat allang in jou leeft. In het vinden van de juiste begeleiding, is het gevoel van veiligheid de essentie. Het gevoel dat je alle ruimte geboden wordt om jouw verhaal te vertellen, om te delen wat er in jou speelt en daar in gespiegeld worden. De transformatie doormaken waar die stem van binnen naar verlangt.

We kijken ernaar uit om je welkom te heten in ons systeem en om deel uit te mogen maken van jouw systeem.

Voor onze jaarplanning klik hier en inhoud van het jaarprogramma klik hier.

We kijken ernaar uit om jouw gids te mogen zijn in jouw transformatieproces.

Hartelijke groet,

Muriel van Hoek & Mireille Steenkamer
Dive deep in the unconscious, to fly high in the consciousness

Soms zijn we bang, verlegen, boos of voelen we ons rot en kunnen we niet de vinger leggen op de zere plek. We begrijpen niet waar het vandaan komt. Carl Jung heeft in zijn wetenschap aangetoond dat gedragingen gedachten en gevoelens vanuit een diep innerlijk weten tot stand komen. Vaak onbewust. Ze komen tot uiting via archetypes, oerbeelden. Door te beleven komen we in contact met onze archetypes. Archetypes worden zichtbaar door bewust te worden hoe wij ons als individu verhouden tot andere mensen.